Uw eigen Bloemenwinkel beginnen met de cursus van NHA!

bloemenwinkel starten

Bent u een liefhebber van bloemen en wilt u graag een zaak succesvol runnen? Dan is deze NHA cursus helemaal geschikt voor u! Maak uw droom waar en start uw eigen bloemenwinkel. Met deze cursus Bloemist van NHA bent u in staat om snel en met weinig risico een florerende bloemenzaak te starten.


De moderne bloemist is van alle markten thuis! Hij verkoopt via diverse kanalen (winkel, markten, internet, social media) bloemen, planten en bijbehoren zoals cadeauartikelen. Daarnaast maakt hij bloemstukken, koopt slim in en weet als geen ander hoe bloemen en planten verzorgd dienen te worden. Kennis is essentieel!


Verder is het belangrijk dat de bloemist weet hoe hij artikelen kan opfleuren: van de presentatie in de winkel tot het creatief inpakken! Als bloemist, werkt u iedere dag met mensen die u adviseert en helpt de juiste producten te kiezen. U kunt uw creativiteit uiten doordat ieder seizoen andere bloemen of planten in bloei komen. Daarnaast zijn er diverse feestdagen en thema's waarmee u creatief aan de slag kunt. Tijdens de cursus leert u bovendien de inkoop goed op de verkoop af te stemmen en vooral de winkel financieel gezond te maken en te houden!
Voor wie is de cursus Bloemist geschikt?

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die een bloemenwinkel wil starten, in een bloemenwinkel wil werken of meer wil weten over het werk in een bloemenwinkel! U hebt geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig. Hebt u zelfs nog nooit met bloemen en planten gewerkt? Dan kunt u dit leren met de praktijkgerichte opdrachten. Daarnaast krijgt u veel achtergrondinformatie over bloemen, planten en overige artikelen. En in de boeken over potplanten en snijbloemen die u bij de cursus ontvangt, kunt u razendsnel planten opzoeken en lezen welke verzorging ze nodig hebben!


PROGRAMMA cursus bloemist

Deze veelzijdige cursus Bloemist bestaat uit 16 vakgerichte lessen die worden afgesloten met theorie- en praktijkopdrachten zodat u stap voor stap kunt controleren of u de stof volledig beheerst. Binnen de cursus wordt ook aandacht besteed aan uw eigenheid en kwaliteiten. U bouwt stap voor stap uw kennis uit, wat uw groeiproces als persoon, maar ook als ondernemer ten goede komt.

Het studieprogramma Bloemist bestaat uit 16 lessen, met de volgende onderdelen:
* Assortiment, bloemenkennis en (speciaal) bloemwerk.
* Plantenkennis en verzorging.
* Gebruik van het juiste gereedschap.
* Winkel, locatie en interieur.
* Etaleren en presenteren.
* Organisatie en inkoop.
* Inhaken op de seizoenen.
* Mooie verpakkingen.
* Klantbenadering en service.
* De bloemenbranche.

Na deze cursus weet u exact hoe een bloemenwinkel te runnen. Alle details komen tijdens deze cursus aan bod: van het maken en etaleren van bloemstukken tot en met de promotie van uw winkel. Met deze gedegen cursus Bloemist kunt u van uw hobby uw beroep maken.


Probeer 15 dagen gratis op Proef

En krijg een gratis XL Tablet - ga naar de cursus bloemistCursus Florist - Centrum voor afstandsonderwijs: FLORIST, EEN BEROEP MET TOEKOMST!Op zoek naar een uitdagende en vruchtbare job waarin je jouw creativiteit met bloemen gebruikt om mensen hun leven op te fleuren?Als Florist ben je dagelijks omringd door schoonheid. Je helpt klanten om liefde uit te drukken, een nieuw kindje te verwelkomen, een trouw te vieren, een ziekenhuiskamer op te helderen of om events de perfecte touch te geven. Jij maakt kunst met bloemen. Moeder natuur is jouw kleurenpalet!